Een kleibekleding voor natuurlijke, gladde en verfijnde muren : ontdek de Finishclay

Een kleibekleding voor natuurlijke, gladde en verfijnde muren : ontdek de Finishclay

In dit artikel laten we je kennismaken met een ecologische, romige en gebruiksklare coating: de Finishclay.

Finishclay is een ecologische klei-coating. Gemakkelijk aan te brengen, deze fijne coating is samengesteld uit nobele materialen zoals klei, krijt, zand, cellulose en natuurlijke latex. Finishclay is een uitstekende vochtregulator en is 99,5% natuurlijk. Deze kleibekleding is verkrijgbaar in 40 moderne en trendy kleuren. Het is extreem dun en heel eenvoudig te gebruiken: het is erg plakkerig en wordt geleverd in gebruiksklare 10 kg emmers.

Het product bevat minder dan 0,15 g / kg VOS voor een limiet van 30 g / l.

Deze dunne pleister is ideaal voor iedereen die de klassieke kleipleister waardeert, maar de korrel te dik vindt.

Bereiding van de steun voor de kleibekleding


Het substraat moet perfect droog, schoon en chemisch neutraal zijn voordat de coating wordt aangebracht. Voor een optimale toepassing moet de ideale temperatuur tussen 15-25 graden liggen. Bovendien mag de kamer niet worden geventileerd.

Bereiding van de coating


Voordat met het aanbrengen van de coating wordt begonnen, moet de Finishclay worden voorbereid. Meng de pot gedurende 5 minuten met een elektrische mixer. Voeg voor witte en lichte kleuren water toe in een maximale hoeveelheid van 250 ml.

Implementatie


Breng de Finishclay aan met een roestvrijstalen spatel met afgeronde randen. Breng de spons en de plastic spatel aan als de coating middendroog is.

Conditionering en opslag van de coating


De Finishclay valt onder een emmer van 10 kg. Het product kan 12 maanden droog worden gehouden, beschut tegen de zon en in de originele verpakking. Gebruik de coating na het starten binnen twee weken.

Tips voor een kwaliteitstoepassing: een primer voor hechting


Voordat u de coating aanbrengt, kunt u het beste de Primer Finishclay aanbrengen. Deze primer is bedoeld om de Finishclay-coating te ontvangen om hechting en toepassing te vergemakkelijken. De belangrijkste eigenschappen zijn:

• Ondersteuning verzadigingsregelaar
• Microgranulair
• Microporeus
• Geen onaangename geur
• Gemakkelijke applicatie

Deze primer is een romige witte pasta. Na het drogen biedt het een korrelige en microporeuze witte film.

Advies nodig?


Onze teams zijn hier om u te informeren. Aarzel niet om ons te bezoeken in een van onze winkels of neem contact met ons op!

 

Contacteer ons